top of page

Diensten

Administratie

 

Een administratie bijhouden is voor elke ondernemer verplicht. Vaak een vervelend werkje. Datim zorgt ervoor dat al uw inkomende en uitgaande facturen en bonnen in een boekhoudsysteem worden verwerkt. Ook uw kas- en bankadministratie worden ingevoerd en investeringen en afschrijvingen bijgehouden. 

Het enige dat van u wordt verlangt is het  tijdig en compleet aanleveren van al uw boekhoudbescheiden, op datum gesorteerd naar debiteuren, crediteuren, bank en kas.

Jaarrekening

 

Voor ZZP-ers geldt geen verplichting om een jaarrekening te laten opmaken. Toch levert Datim Administraties & Advies standaard een jaarrekening. Immers, er kunnen zich tal van situaties voordoen waarbij om een jaarrekening gevraagd wordt.

Denk aan de financiering van een auto of machine, een hypotheekaanvraag, of een huuraanvraag voor een bedrijfspand. Ook voor het aantrekken van bedrijfskapitaal of krediet, zal de bank om een jaarrekening vragen.
 

Schuldhulpboekhouding

 

Ook ZZP-ers komen soms in zwaar weer en er ontstaan schulden. Vaak raakt de boek-houding achterop en blijven aangiftes BTW en Inkomstenbelasting achterwege. Gevolg: ambsthalve aanslagen, hoge boetes en uiteindelijk bezoek van de belastingdeur-waarder. Een reddingsplan via een schuldhulpbureau lijkt de enige optie. Alleen zullen deze bureau's niets voor u kunnen doen voordat de administratie en aangiftes  in orde zijn gebracht. Datim Administraties & Advies biedt hierin hulp en zorgt tegen een vooraf vastgesteld tarief dat uw administratie en aangiftes weer snel up-to-date zijn 

Bedrijfsplan

Een bedrijfsplan of ondernemingsplan vormt meestal de start voor elke onderneming. Het is niet alleen een 'must' voor het verkrijgen van externe financiering, maar ook om als ondernemer inzicht te krijgen in tal van facetten van uw (toekomstige) onderneming. Het plan dwingt u om goed na te denken  over zaken als: financiering, omzet en kosten, concurrentie en privé- omstandigheden. Het is als het ware een haalbaarheidsonderzoek waar kredietverstrekkers grote waarde aan hechten. Uiteraard is Datim Administraties & Advies u graag van dienst bij het opstellen van uw plan.


 

Inkomstenbelasting

 

Belasting betalen is niet de meest favoriete hobby van wie dan ook. Toch ontkomen we er niet aan. Vanuit de jaarrekening stelt Datim Administraties jaarlijks uw ondernemers-aangifte IB op en die van uw eventuele fiscale partner. 

Als ondernemer kunt u gebruik maken van belangrijke fiscale voordelen. Zeker in de eerste twee of drie jaar kan de aanslag IB voor de meeste ZZP-ers daarom meevallen.

Toch adviseert Datim Administraties & Advies om maandelijks een bedrag opzij te zetten  op een bedrijfsspaarrekening voor toekomstige aanslagen.

Advies

Elke ondernemer loopt wel eens tegen vragen aan over bepaalde facetten binnen de bedrijfsvoering. Dat is volstrekt logisch.

Datim Administraties & Advies zoekt daarom, samen met u, naar antwoorden op die vragen. Niet tegen een tarief van 100 euro per uur.Datim Administraties & Advies beschouwt adviesgesprekken als een onderdeel van het met u afgesproken maandtarief. 

Bij Datim Administraties & Advies kunt u ongelimiteerd met uw vragen terecht. 7 dagen per week!

bottom of page